Over ons Bijlsma Wartena Scheepsbouw

Over ons

Uw partner in scheepsbouw

Maritiem Cluster Friesland bouwt of verbouwt schepen, zowel op de werf als op locatie, al dan niet in samenwerking met onderaannemers. Kernbegrippen van Maritiem Cluster Friesland zijn: klantgerichtheid, efficiëntie en vakmanschap. Deze kwaliteiten lopen als een rode draad door elk project, zowel bij nieuwbouw als bij refit.

Maatwerk

De bouw of verbouw van de schepen is maatwerk, afgestemd op de wens van de klant. Elk gewenst type en uitvoering kan worden gerealiseerd, voor bijvoorbeeld offshore, visserij, bodemonderzoek of containertransport. Dit gebeurt in eigen beheer en in eigen huis; van ontwerp tot de tewaterlating. Daardoor kan de voortgang en de kwaliteit scherp bewaakt worden.

Klantgericht en efficiënt

Precies weten wat de klant wil, vakwerk leveren en tijdig kunnen inspelen op een veranderde situatie, dat vindt Maritiem Cluster Friesland belangrijk. ‘Luister naar de klant, wees betrokken bij de situatie, creëer de meest ideale condities voor schip en schipper en blijf sparringpartners tijdens het bouwproces.’ Het zijn juist deze details die voor de klant doorslaggevend zijn, want alleen dan kan een optimaal ontwerp en efficiënte uitvoering gerealiseerd worden.

Vakmanschap

De werf heeft wereldwijd een goede reputatie als leverancier van kwaliteit en hoogwaardige afwerking. Dit is gebaseerd op Nederlands vakmanschap in combinatie met klassieke bouwwijzen. Elk productieteam heeft kennis en kunde van hedendaagse technieken binnen elke discipline. Het zijn betrokken vakmensen met een hands-on mentaliteit en passie voor hun werk.

Werken buiten de werf

Voor nieuwbouwprojecten op locatie heeft het team compleet ingerichte, mobiele werkplaatscontainers tot zijn beschikking. De teamleden hebben daardoor alles bij de hand: montagemateriaal, gereedschappen, lasapparatuur, buig- en zaagmachines enzovoort. Door de ruime ervaring met deze turn-key projecten wordt Maritiem Cluster Friesland wereldwijd gevraagd.

Refit is waardebehoud

Bevalt een schip nog prima, maar is vernieuwing nodig: een ander interieur, een (nieuwe) generator of een nieuw dek? Dan is een refit een goede investering. Meer nog dan bij nieuwbouw, zoekt Maritiem Cluster Friesland bij refits naar doordachte oplossingen om een nieuwe invulling te geven aan een bestaand concept. Een refit zorgt voor waardebehoud van het schip en verhoogt de functionaliteit! Maritiem Cluster Friesland beheerst alle disciplines die een refit nodig heeft.

Partners

Maritiem Cluster Friesland werkt nauw samen met zijn zusterbedrijf Bijlsma Wartena. Samen bieden zij de klant een compleet pakket aan diensten voor de bouw of verbouw van een schip, alles onder ‘één’ dak. De meerwaarde hiervan is: korte overleglijnen, snelle levering, meedenken over de grenzen van de afzonderlijke bedrijven, gezamenlijke verantwoordelijkheid voor het eindresultaat.

© 2018 - Maritiem Cluster Friesland Cookies