Design en engineering

Het werk van een scheepsarchitect begint bij het luisteren naar de opdrachtgever en eindigt bij oplevering van het schip. Alle ontwerpen die Maritiem Cluster Friesland maakt, worden getekend en gebouwd volgens de nieuwste technieken. De lange ervaring, het internationale netwerk en de Friese contacten vormen de basis voor goede samenwerking voor én tijdens de bouw van het schip.

Maatwerk: wensen vertaald in een gedegen ontwerp

Voordat de bouw van een schip start, wordt eerst met de opdrachtgever geïnventariseerd welke wensen en eisen er zijn voor bijvoorbeeld het vaargebied, de vormgeving en het comfort aan boord. Met deze input worden een lijnenplan van de romp en een algemeen schetsplan gemaakt.

3D-model: in grote lijnen of tot in detail

De logische vervolgstap is een 3D-presentatiemodel van het schip, van zowel het interieur als het exterieur. Dit kan een simpele presentatie zijn om de vormen te beoordelen of gedetailleerde om vooraf het eindresultaat te kunnen zien. Zo kan tijdig het ontwerp optimaal worden aangepast aan de wensen van de opdrachtgever.

Van ontwerp tot bouwpakket

Wanneer de opdrachtgever het ontwerp goedkeurt, wordt het vertaald naar constructietekeningen en plaatuitslagen, en uiteindelijk naar een compleet bouwpakket. Dit gebeurt doordacht en volgens de certificeringseisen; alles in nauw overleg met de opdrachtgever.

Bekijk onze projecten

We zijn er dus van begin tot afronding van de bouw of verbouw van schepen. Bekijk onze projecten waar al het bovenstaande mooi in beeld is gebracht.

© 2018 - Maritiem Cluster Friesland Cookies